DESPRE ORAȘ

\r\n

Vatra este un oraș din Republica Moldova, aflat sub jurisdicția sectorului Buiucani al municipiului Chișinău.

\r\n

Statutul de oraș această localitate l-a primit în prima jumătate a anilor ’90 ai sec. XX. Primăria „Vatra” se află în componenta municipală a Primăriei orașului Chișinău.

\r\n

Orașul Vatra, se află la aproximativ 6 km distanța de capitala Republicii Moldova având o suprafața de aproximativ 8 km2 pe teritoriul căreia locuiesc până la 4 mii de cetățeni. Orașul este traversat de traseul național R-1 E 52 care leagă capitala de celelalte raioane ale țării.

\r\n

În localitate se află : 1 grădiniță-creșă, liceu cu predare în limba română și rusă, policlinica locală, intreprinderi de prelucrare – dobândire a zăcămintelor naturale (cariera de piatră Vatra), intreprinderi de prelucrare, asamblare și depozitare a băuturilor alcoolice, intreprinderi de prelucrare a marmorei și altele.

\r\n

În perioada sovietică legătura dintre capitală și orașelul-satelit era asigurată de ruta NR20 în care erau incadrate 4 autobuze de tip Ikarus sau / și Liaz. De asemenea, există în arhivele de proiectare sovietice – planul de construcție a primului metropolitan cu prima linie subterană care ar fi început de la Aeroportul International Chisinau – (până în Vatra) / modificare, sursa primăria Chișinău.

\r\n

Hramul orașului (ziua orașului) este serbat în fiecare 14 octombrie la fel ca și capitala Republicii Moldova.

\r\n

Orașul dispune de zone de agrement amplasate împrejur pe malul lacului artificial Ghidighici, construit în lunca râului Bac în anii 1960-1970 pe timpul URSS.

\r\n

\r\n

\r\n

Primar: Denis Danila

\r\n

Populație – 3 500 locuitori

\r\n

Cod poștal MD-2055

\r\n

Watch Dragon ball super